6 tips til at holde badeværelset rent

Badewanne
Badewanne
Væk med pletterne og gør rengøringsarbejdet hurtigt og let
.
Vi har sammensat vores bedste tips til at holde dit badeværelse skinnende rent og indbydende. Kalkpletter på brusevægge, fliser og fuger er en torn i øjet på de fleste af os. Et rent badeværelse er ikke kun hygiejnisk, men det giver også en dejlig følelse. Mindst en gang om ugen bør de badeværelse gennemgå en fuldstændig rengøring. Hvorfor? Hvis du regelmæssigt plejer og rengør badeværelset, skal du ikke kæmpe mod kalk og skimmel senere.

Tip 1: Match rengøringsmidlet med materiale og overflade

Er dine materialer lavet af krom, rustfrit stål, er det satin eller mat? Uanset hvad, skal rengøringsmidlerne tilpasses producentens anvisninger inden rengøringen begynder. Plejekravene afhænger særligt af overfladematerialerne og det er især krom, der er specielt følsomt. Rengøringsmidler baseret på syre er derfor ikke det rette valg i dette tilfælde.

 

Tip 2: Rengør dit afløb hyppigt

Der et intet mere irriterende end et tilstoppet afløb. Vandet drænes langsomt fra vasken eller gulvet, og snavs sætter sig i kanterne. Vil du forhindre dette scenario, anbefaler vi at rengøre afløbet jævnligt. Du kan med fordel placere bagepulver i afløbet og tilsætte en sjat eddike. Blandingen vil skumme og rengøre afløbet.

 

Tip 3: Tør armatur og brusevægge efter brug

Skinnende rene armaturer ser godt ud, men er også en god indikator for, hvor rent der er i badeværelset som en helhed. Vil du skabe den helhedsfølelse, så er tricket simpelt. Tør vandhane og armatur af efter hver brug. På den måde har snavs eller sæberester ingen chance for at blive, og du sparer rengøringstid på længere sigt. Selv glasbrusevægge og fliser forbliver rene i længere tid, hvis vandet fjernes med en skraber efter hvert bad.

Vedligeholdelsen er nemmere endnu med kalkfrit vand. Grundet det bløde vand, vil kalkaflejringer have en betydeligt mindre chance for at sætte sig fast og det vil ikke være et problem, hvis du endda udelader aftørring nogle gange.

 

Tip 4: Frisk dine fuger op igen

Er dine fuger blevet kedelige og misfarvede at se på? De kan rengøres med en blanding af 3 spsk. bagepulver, 1 spsk. vand og 1 tesk. eddike. Bland ingredienserne sammen til en masse og påfør et tyndt lag med en tandbørste på fugerne og masser det ind. Lad massen sidde en halvtime for bedste effekt og skyl efter med lunket vand.

 

Tip 5: Vask din bademåtte regelmæssigt

Der kan hurtigt dannes bakterier i tekstiler, når det udsættes for kontakt med fugt og bare fødder. Det gælder også din bademåtte og brusemåtte. Vil du opnå et fuldkomment rent og hygiejnisk badeværelse, skal de derfor regelmæssigt vaskes med varmt vand og af og til erstattet med nye.

 

Tip 6: Benyt blødt vand i stedet for hårdt vand

Alle steder, der er i kontakt med vand, kan få kalkpletter. Især hvis dit geografiske område er velsignet med hårdt vand. Men selvom du er bosat i et kalkholdigt område, behøver du ikke undvære et skinnende rent badeværelse.

Gå på opdagelse i et univers af kalkfrie fordele

Mangler du nemme tips til rengøringen? Higer du efter effektive råd til en kalkfri hverdag uden besvær? Eller er du blot på jagt efter overraskende viden om BWT vand, kalk og alle fordelene?
Gå ikke glip af vores bedste artikler, hvor du er garanteret viden, tips og tricks til dig og din hverdag.

Visit your local website

Stay on this website