Blødt vand sikrer blødt tøj

Weiches Wasser weiche Wäsche
Weiches Wasser weiche Wäsche
Vi kender det alle sammen: Håndklæder og badekåber føles ru og kradsende efter vask. Tøjet er ufleksibelt og stift, når man tager det af tørrestativet. Farverne virker blege og grå. Stoffet er stift.
.

Hårdt vand får tøjet til at kradse og ødelægger det

Hvad gør man så ofte for at løse problemet? Man køber en dyr vaskemaskine, dyrt vaskemiddel og dyrt skyllemiddel. Og lige lidt hjælper det ... Det skyldes, at den virkelige årsag, nemlig vandet, ikke tages med i ligningen. Og med vandet mener vi kalkindholdet i vandet – altså at vandet er for hårdt. Kalk aflejres nemlig ikke kun på armaturer og i husholdningsapparater, som du kender det fra boligen. Kalk er også synderen bag kradsende, stift og farveløst vasketøj.

Kalksæbe – synderen bag "gråt" og ødelagt vasketøj

Hvis vasketøjet vaskes med for hårdt vand, danner vaskemidlet fedtede pletter – såkaldt kalksæbe. Dette gør stoffet hårdt og beskadiger fibrene, hvilket gør tøjet kradsende og stift. Derudover medfører kalksæbe også, at tøjets farver bliver "grå", når det vaskes. Resultatet er, at tøjet slides hurtigere og hurtigere mister farve. Og det gør kun problemet værre at vaske tøjet igen med mere vaskemiddel ... Det giver kun flere pletter og sørger på ingen måde for, at partiklerne skylles ud af stoffet.

Frau entspannt nach Bad
Frau entspannt nach Bad

Med blødt vand i vaskemaskinen bliver vasketøjet dejlig blødt, og det bevarer farverne

Blødt vand skåner tøjet vask efter vask. Blødt vand gør vasketøjet blødere, uanset om det drejer sig om t-shirts, sparkedragter, håndklæder eller sengetøj. Og der er endnu en fordel for dig og dit vasketøj: Med blødt vand bevarer kulørt tøj de smukke farver, og hvidt tøj forbliver virkelig hvidt. Blødt vand indeholder nemlig mindre kalk, som kan lægge sig "oven på" farverne. Derudover skåner blødt vand tøjet og forhindrer, at det føles hårdt og stift.

En ekstra bonus ved blødt vand: Du skåner miljøet og sparer samtidig penge

Derudover har blødt vand endnu to kæmpe fordele for både miljøet og din pengepung, når det anvendes i vaskemaskinen. Når man vasker tøj med blødt vand, bruger man kun den halve mængde vaskemiddel, og skyllemiddel hører fortiden til. Det er godt for miljøet, og du sparer samtidig penge. Desuden tilkalkes vaskemaskinen og dens komponenter – f.eks. varmelegemerne – ikke længere takket være det bløde vand. Man behøver hverken at købe dyre afkalkningsprodukter eller bruge penge på dyre reparationer. Blødt vand er simpelthen bare fantastisk for miljøet og din pengepung!

Frau entspannt nach Bad Frau entspannt nach Bad
Frau genießt mineralisiertes Wasser Frau genießt mineralisiertes Wasser

Visit your local website

Stay on this website