Vandet er alfa og omega for en god kop kaffe

Wasser macht den Kaffee
Wasser macht den Kaffee
Hører du også til de danskere, som mener, at "det eneste, der er bedre end en god kop kaffe, er to gode kopper kaffe"?
.

Nyd en ekstra god kop kaffe

I gennemsnit drikker hver dansker ca. 4 kopper kaffe hver dag, lige fra filterkaffe over cappuccino og til latte macchiato1.

Kaffe og vand: Hinandens bedste venner

Hvis man ser helt bogstaveligt på det, består en kop kaffe jo også af 98 % vand. Når man taler om den gode kop kaffe, drejes snakken imidlertid ofte ind på kaffebønnernes kvalitet, oprindelse eller ristning eller om de mange forskellige muligheder for brygning. Det er kun yderst sjældent, at man taler om det vand, der bruges til kaffen. Og det uanset om det drejer sig om vand til almindelig filterkaffe, til den professionelle espressomaskine, til kapselkaffe, til "slow brew" eller en hurtig espresso. Kaffebarer har længe været opmærksomme på dette, og nu kan du også få glæde af det derhjemme: BWT – specialisten i vandbehandling – har nemlig set nærmere på, hvilken rolle vandet spiller for den perfekte kop kaffe. Og særligt, hvordan magnesiummineraliseret vand gør kaffen endnu bedre!

Frau trinkt im Bett
Frau trinkt im Bett

Magnesium gør kaffen endnu bedre

En undersøgelse fra "Specialty Coffee Association" (SCA) har vist, hvilken rolle magnesiumindholdet i vand spiller i forbindelse med kaffens smag. Resultatet kort fortalt: Jo højere magnesiumindholdet i vandet er, desto bedre kan kaffens aromaer, frugtige toner samt sødme udfolde sig. Som hovedregel gælder følgende: Vand med det rigtige mineralforhold og en næsten neutral pH-værdi er ideelt til kaffetilberedning. En for høj pH-værdi vil neutralisere de naturlige syrer, og kaffen ville dermed smage unaturligt "flad". De syreintensive råkaffesorter, de lyse ristninger eller hurtigtristet kaffe lider specielt under dette. En for lav pH-værdi har den modsatte virkning: Syrerne bliver forstærket, og kaffen smager mere syrligt. Netop de fine frugtsyrer i Arabica-sorterne ville miste smag på grund af vandets basiske karakter.

BWT filterkander

Den nemme løsning, der kan bruges altid og overalt! En BWT filterkande med Magnesium Mineralized Water-filterpatroner. Magnesium Mineralized Water har ikke blot den perfekte mineralbalance, men også den optimale og næsten neutrale pH-værdi, så aromaerne virkelig kan komme til deres ret! Derudover reducerer BWT filterkanderne kalken i vandet og beskytter dermed din kaffemaskine mod kalkaflejringer, fjerner lugt- og smagsforstyrrende stoffer som klor og tungmetaller som kobber og bly – og så er de ovenikøbet smukke at se på.

Opskrift

Caffé Latte Vanilla

Expertentipp

Du skal bruge følgende:

  • 25 eller 50 ml friskbrygget espresso (mængde varierer alt efter størrelsen på espressokanden)
  • 200 ml mælk
  • 1 vaniljestang

Tilberedning:

  • Hæld mælken med vaniljestangen i et glas med skruelåg, og lad den trække natten over i køleskabet
  • Lad vandet løbe gennem BWT filterkanden, og bryg en espresso
  • Opvarm den færdige vaniljemælk, lav mælkeskum af den i mælkeskummeren, eller hæld den kold i et latte-macchiato-glas.
  • Hæld espressoen langsomt i
Vanilla Latte Vanilla Latte

Ekspertråd af Johanna Wechselberger

Kafferisteren og ejeren af Vienna School of Coffee har følgende gode råd, når det gælder den perfekte temperatur til en espresso:

"For det meste er 88-92 °C perfekt. En højere temperatur kan gøre mørkristet kaffe endnu mere bitter, og lysristet kaffe får en mere syrlig smag. For lave temperaturer gør kaffen for mild."

Johanna Wechselberger

Kildehenvisninger:

1: https://www.tchibo.com/servlet/content/1248656/-/starteseite-deutsch/tchibo-unternehmen/sortiment/kaffee/kaffeereport/kaffeereport-2018.html

Visit your local website

Stay on this website