Hvorfor vandet er af afgørende betydning for kaffen

Kaffee mit Crema
Kaffee mit Crema
Lige fra frugtig til chokolade-sødlig, fra bitter til syrlig: Kaffe har en bred smagspalette. Vidste du det? Hver enkelt bønne indeholder over 800 forskellige aromaer. Med hvad er hemmeligheden bag rigtig god kaffe? Vi røber, hvilken rolle det rigtige vand spiller, og hvordan du får det bedste ud af dine kaffebønner.
.
Kaffe fås i mange sorter. Lige fra de klassiske Arabica og Robusta til de eksotiske Liberica og Excelsa. Mange faktorer skal spille sammen for at få den optimale smag ud af de valgte kaffebønner. Kaffeentusiaster elsker at diskutere kaffebønnernes optimale ristningsgrad og rigtige malingsgrad, kaffesorterne, bryggetrykket, temperaturen samt tilberedningsformen. I den forbindelse glemmer man dog ofte en vigtig faktor: Nemlig vandet. En undersøgelse foretaget af Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) har dog tydeligt fastslået, at vandet fra hanen har en afgørende indflydelse på smagen.
Kaffeeglas
Kaffeeglas
Den helt optimale kaffesmag: Sådan bliver dit drikkevand til silkeblødt BWT vand

Magnesium er vigtigt for kaffens smag

Med ca. 98 % er vand helt entydigt en af kaffens hovedbestanddele. Derfor kommer det heller ikke som en overraskelse, at det er her, de væsentligste forudsætninger for en optimal smagsoplevelse gemmer sig. Den undersøgelse, som SCAE har udført, bekræfter blot, hvad de mest garvede kaffeeksperter længe har haft på fornemmelsen: Det er vandet, der gør hele forskellen, og som har afgørende betydning for, om kaffen smager syrligt, kedeligt eller aromatisk.

Videnskabsfolkene undersøgte de forskellige vandtypers effekt på kaffesmagen gennem forskellige test. Det blev hurtigt tydeligt, at et højt magnesium- og et lav kalciumindhold i vandet gav det bedste resultat og frembragte kaffens fulde aroma. En rund smag, konstant sødme, fyldige og frugtige nuancer og mindst mulig bitterhed: Selv om magnesium i vandet ikke nødvendigvis gør en dårlig kaffe bedre, så får det det bedste frem i hver enkelt kaffebønne.

BWT Soft Filtered Water
Penguin Galery 4
Sådan får du det optimale vand til kaffen: Filterkanderne fra BWT gør alt arbejdet for dig

Vand­filtre sørger for det rigtige mine­ral­for­hold i vand

Hvis man gerne vil have den fulde smags­op­le­velse, når man drikker sin yndlings­kaffe, skal mine­ral­for­holdet i vandet være opti­malt ved tilbe­red­ningen. Med vand­filtre fra BWT som Penguin-​filterkanden som den mest mobile løsning eller AQA drink Pure-​vandfilteret til køkkenet er det ganske nemt.

Den paten­te­rede magne­si­um­tek­no­logi i vand­fil­trene forædler vandet fra hanen til vels­ma­gende Magne­sium Mine­ra­lized Water i fem filtre­rings­trin. Filter­kander eller vand­filtre til køkkenet: Filter­sy­ste­merne med BWT magne­si­um­tek­no­logi beriger vandet med magne­sium og fjerner i den forbin­delse lugt- og smags­for­styr­rende stoffer som klor samt tung­me­taller og redu­cerer kalkind­holdet i vandet fra hanen.

Produktteaser Küchenwasserfilter
Produktteaser Küchenwasserfilter
Med en AQA drink Pure får du magnesiummineraliseret vand direkte fra hanen

Det rene, magnesiummineraliserede vand giver kaffen den perfekte aroma. Som et ekstra plus beskytter det magnesiummineraliserede vand takket være ionombytningen fra kalcium til magnesium mod kalkaflejringer og korrosion, hvilket er med til at sikre, at din kaffemaskine brygger lækker kaffe i lang tid.

Magnesium Mineralized Water har en næsten neutral pH-værdi, hvilket også spiller en vigtig rolle ved brygningen af en lækker kop kaffe.

Bonusinfo: I Norditalien indeholder vandet fra hanen i gennemsnit mindre kalk end i f.eks. Tyskland, Østrig og Schweiz1. Dette er blot endnu en årsag til, at din italienske caffé smager særligt godt.

Kaffeemaschine
Kaffeemaschine
Magnesium Mineralized Water: Få endnu bedre kaffe, og forlæng levetiden på din kaffemaskine

Ekstra god kaffe

Espresso, latte macchiato, cappuccino eller noget helt fjerde? Nedenstående BWT kaffeopskrift sikrer dig en god start på dagen.

Kaffee Rezept
Kaffee Rezept

Ingredienser:

 • 100 ml varmt magnesiummineraliseret vand
  (mængde varierer alt efter størrelsen på espressokanden)
 • 20 g friskmalet kaffe, mellemristet
 • 3-4 isterninger af magnesiummineraliseret vand
 • 50 ml tonic
 • Lidt grapefrugtsaft

Tilberedning:
 • Bring BWT Magnesium Mineralized Water i kog.
 • Fyld den nederste del af espressokanden 3⁄4 op med varmt vand.
 • Indsæt filteret, og fyld løst på med kaffe. Sæt den øverste del på, og skru den fast. Stil espressokanden på den forvarmede kogeplade. Tag kanden af kogepladen ved den første hvislelyd.
 • 3-4 stk. isterninger hældes i et glas. Fyld 3/4 af glasset med tonic-lemonade, og top op med kaffe. Afrund med lidt grapefrugtsaft!
Filtertechnologie
Filtertechnologie
Nyd det rene BWT vand: Se det attraktive produktsortiment til rent og friskt BWT vand i onlineshoppen

Resultat: Det optimale vand til kaffe

For at kaffen kan opnå den fulde aroma, er det vigtigt, at vandet har den rigtige mineralsammensætning med et tilstrækkeligt magnesiumindhold. Derudover er det ideelle vand

 • kalkfattigt
 • pH-neutralt
 • rent og fri for partikler
 • friskt fra vandhanen
 • og afkølet.

I sidste ende er vandets friskhed afgørende for den perfekte kaffesmag. Køligt vand fra hanen har et højt iltindhold2. Det har en positiv effekt på smagen. Hvis vandet derimod allerede er blevet dovent, smager kaffen også kedeligt.

Visit your local website

Stay on this website