Besparelser med kalkfrit BWT vand

Perla
Perla
Ofte er det ikke maskinen eller brugeren, der er den ansvarlige. Det er vandet, der strømmer gennem rørene. I dette indlæg forklarer vi, hvordan kalkholdigt vand kan skade dine installationer eller husholdningsapparater.
.

Vaskemaskinen er kun et par år gammel, men alligevel står den allerede foran en udskiftning eller dyr reparation. Ofte er det ikke maskinen eller brugeren, der er den ansvarlige. Det er vandet, der strømmer gennem rørene. I dette indlæg forklarer vi, hvordan kalkholdigt vand kan skade dine installationer eller husholdningsapparater som vaskemaskiner, opvaskemaskiner eller opvarmningsanlæg, og hvordan du kan spare på de dyre reparationer eller udskiftninger i fremtiden.

Hundredvis af liter vand strømmer gennem rørene i en boligbygning hver dag. Det er især problematisk, når vandet er hårdt. Når vandet er hårdt, har det et højt indhold af kalkdannende stoffer – jo mere kalkholdigt vandet er, desto værre bliver kalkdannelsen. Hvis bare noget af kalken sætter sig, kan det gå ud over dine husholdningsapparater som vaskemaskine, elkedel og kaffemaskine.

Sådan påvirker kalk dit hjem

  • Dine hushold­nings­ap­pa­rater og instal­la­tioner vil bruge mere energi grundet kalk­af­lej­ringer
  • Kalk­af­lej­ringer betyder flere omkost­ninger for at køre vaske­ma­skine, opva­ske­ma­skine mm.
  • Kort levetid på hushold­nings­ap­pa­rater og/eller dyre repa­ra­tioner
Bestil et uforpligtende tilbud
BWT Perla

Blødgøring af vand beskytter dit hjem mod kalk

For at beskytte dine rør og installationer mod kalk, anbefaler vi at blødgøre vandet. Blødgøring af vand kan ske gennem et BWT anlæg, som trækker stort set alle de hårdhedsdannende stoffer ud af vandet via en ionbytningsproces og erstatter dem med natrium ioner. På den måde forvandles hårdt vand til silkeblødt BWT vand, som beskytter dine husholdningsapparater mod for tidlig slid fra kalk og derved forlænges levetiden.

BWT anlæg forlænger ikke kun levetiden på dine husholdningsapparater og hårde hvidevarer, men det kan også bidrage til at gøre dem mere effektive og energivenlige. Dette gælder især for enheder, der opvarmer vandet, såsom kedler eller vaskemaskiner, fordi kalk aflejres fortrinsvist hvor varmen overføres.

Hvad er hårdt og blødt vand?

  • Vand­hanen inde­holder hærdende stoffer – jo flere af disse, jo hårdere er vandet
  • Hårdt vand er angivet ved 14 ° dH (efter tyske hård­heds­grader)
  • Blødt vand er mindre end 7° dH
  • For at beskytte hud og hår, instal­la­tioner og hushold­nings­ap­pa­rater er en hård­heds­grad i vandet på 6° dH ideel.
Wasserhärte testen

Gå på opdagelse i et univers af kalkfrie fordele

Mangler du nemme tips til rengøringen? Higer du efter effektive råd til en kalkfri hverdag uden besvær?
Eller er du blot på jagt efter overraskende viden om BWT vand, kalk og alle fordelene? Gå ikke glip af vores bedste artikler, hvor du er garanteret viden, tips og tricks til dig og din hverdag

Visit your local website

Stay on this website